2010-06-25 15:08:35• hírek • MTI/AP

Allegri lesz a Milan új edzője

Massimiliano Allegri lett az AC Milan labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Olaszországban hónapok óta tartotta magát a hír, hogy a lombárd sztárgárda első számú kiszemeltje a megüresedett kispadra a legutóbb a Cagliarinál dolgozó 42 esztendős szakember. A szardíniai csapat annak ellenére vonakodott azonban felbontani a tréner szerződését, hogy tavasszal már felmentette a munkavégzés alól. Massimo Cellino, a Cagliari elnöke állítólag azért orrolt meg az előző két szezonban az év edzőjének megválasztott mesterre, mert az tárgyalásokat kezdett a Milannal.

Pénteken aztán megszületett a hivatalos bejelentés, mely szerint Allegri 2012 júniusáig szóló szerződést kötött a lombardiai klubbal. A szakember játékosként többek között a Livorno, a Pisa, a Cagliari, a Napoli csapataiban fordult meg, míg szakvezetőként a Grossetót és a Sassuolót irányította korábban.

Érdekesség, hogy a török Fatih Terim 2001-ben történő menesztése óta Allegri az első olyan tréner a Milannál, akinek nincs piros-fekete kötődése. Elődei, Carlo Ancelotti és Leonardo korábban játékosként is komoly milános múlttal rendelkeztek.

Az támadó focit kedvelő és a fiatalokhoz bátran nyúló Allegri Leonardo örökét veszi át, a brazilnak azt követően köszönték meg a munkát, hogy a csapat csak harmadikként zárt a bajnokságban, az Olasz Kupában és főleg a Bajnokok Ligájában pedig korán búcsúra kényszerült.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: